Hronika

Bivši gradonačelnik pronađen mrtav pored zapaljenog Hamera (FOTO)

Bivši gradonačelnik pronađen mrtav pored zapaljenog Hamera (FOTO)
Bivši gradonačelnik pronađen mrtav pored zapaljenog Hamera (FOTO)

ZAGREB - Vatrena stihija i pucanj iz pištolja zaprepastili su rano jutros stanare zagrebačke ulice Gornji Bukovac.

Bivši gradonačelnik grada Nina Jakov Šalov (59), pronađen je mrtav kraj zapaljenog automobila u dvorištu jedne kuće.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja riječ je o samoubistvu iz vatrenog oružja. Šalov je, inače, zadnji puta viđen u petak u prostorijama svoje firme u Blajvajsovoj ulici nakon čega je prijavljen njegov nestanak. Dva dana za Šalovim je trajala intenzivna potraga sve dok jutros oko 8 sati građani Bukovca nisu pozvali policiji, vatrogasce i Hitnu pomoći.

Podmetnuti požar je uništio skupocjenu Hamer, a kraj nje se nalazilo se beživotno tijelo Šalova. Ko je podmetnuo požar i zašto je bivši ninski gradonačelnik odlučio dignuti ruku na sebe, nije poznato.

"Da se nešto događa u dvorištu košije, shvatila sam tek kad sam pogledala kroz prozor jer su automobili koji su se vozili po ulici, neprekidno svirali. Valjda kako bi upozorili na požar. Ne poznajem tog gospodina, a možda je bio u nekom poslovnom odnosu sa iznajmljivačem vozila. Kad sam okrenula broj vatrogasaca ekipe su zapravo već bile na putu. Strašno je gorilo. A ubrzo smo čuli da je kraj vozila i tijelo sredovječnog čovjeka", rekla je kratko jedna očevidaca.

(Jutarnji list)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije