Hronika

Bivši načelnik Višegrada osumnjičen da je oštetio opštinu za 154.000 KM

Bivši načelnik Višegrada osumnjičen da je oštetio opštinu za 154.000 KM
Foto: Ilustracija | Bivši načelnik Višegrada osumnjičen da je oštetio opštinu za 154.000 KM Bivši načelnik Višegrad

VIŠEGRAD – Policijski službenici Policijske stanice Višegrad podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Slaviše Miškovića iz Višegrada.

Kako stoji u saopštenu PU Istočno Sarajevo, S.M. terete za ''Zloupotrebu službenog položaja ili ovlašcenja'', "Nesavjestan rad u službi" i ''Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave''.

Naime, lice se sumnjiči da je obaljajući funkciju načelnika Opštine Višegrad, zloupotrebio službeni položaj tako što je sa više privrednih subjekata usmeno dogovorao, a potom donosio i ovjeravao  Odluku Načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve (u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa) čime je oštetio budžet Opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne imovinske koristi.

"Takođe je u vrijeme trajanja mandata, počevši od 2013.godine zaključno sa  2016.godinom, zaključivao Ugovore o poslovnoj saradnji sa jednom  televizijskom kućom  prema kojima je obavezao Opštinu Višegrad da na mjesečnom nivou uplaćuje iznos od 3.000,00 KM, a da pri tom nije postupio po Zakonu o javnim nabavkama, čime je povredio pravo da druge medijske kuće u RS ravnomjerno apliciraju i učestvuju", rečeno je u policiji.

Osumnjičeni je izvršenim krivičnim djelima, pričinio materijalnu štetu, budžetu Opštine Višegrad,  za oko 154.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije