Hronika

Bivši načelnik optužen da je kumu namjestio posao

Bivši načelnik optužen da je kumu namjestio posao
Foto: N.N. | Bivši načelnik optužen da je kumu namjestio posao

BANJALUKA - Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu protiv Dušana Šajina (47), bivšeg načelnika Jezera, zbog sumnje da je zloupotrebom položaja vjenčanom kumu Miloradu Vođeviću nezakonito povjerio posao uređenja obala jezera Ðol, na kojima je zaradio oko 31.000 KM.

U optužnici koju je protiv njega podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo se ističe da je u svojstvu načelnika opštine tokom jula 2013. godine s M.V. direktnim sporazumom zaključio šest ugovora o nasipanju i uređenju obale jezera Ðol, iako se radilo o istoj parceli. Radi se o pojedinačnim ugovorima čija vrijednost nije prelazila 6.000 KM, dok je ukupna vrijednost izvršenih radova iznosila 31.260 KM. U optužnici se navodi da je ovakvo zaključivanje ugovora bilo suprotno Zakonu o javnim nabavkama. Terete ga da je počinio zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Prema Šajinovim riječima, sve je urađeno u skladu sa zakonom i za sve je uredno vođena dokumentacija. Pojasnio je da su njegov kum Milorad Vođević i još jedno lice iz Šipova u to vrijeme jedini imali potrebne građevinske mašine. Podsjetio je da je u tom periodu rađena revizija poslova u opštini te da nije utvrđena nikakva neregularnost. Istakao je da je optužnica prvi put odbačena, ali da je ponovo pokrenuta na zahtjev jednog funkcionera iz ove opštine, čije ime je poznato redakciji, i to, kako je naveo, isključivo zbog njihovih loših odnosa još od devedesetih godina prošlog vijeka, te da je u pitanju politički revanšizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije