Hronika

Bivši policijski komesar sjekirom razlupao automobil ministra, pa pucao

Bivši policijski komesar sjekirom razlupao automobil ministra, pa pucao
Foto: N.N. | Feliks Vidović

TRAVNIK - Bivši komesar MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Drago Vukoja priveden je u prostorije Policijske uprave Kiseljak zbog napada na aktuelnog ministra unutrašnjih poslova SBK Feliksa Vidovića.

Kako Faktor nezvanično saznaje, Vukoja je u Kreševu sjekirom razlupao Vidovićev automobil, a nakon toga je upotrebio i oružje. Intervenisala je i Specijalna jedinica MUP-a SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, povod za sukob bilo je "nesuđeno" radno mjesto Vukojinog sina u MUP-u SBK. Informaciju o incidentu je u međuvremenu potvrdio i MUP SBK.

"Dana 1. septembra 2019. godine u 20.10 sati u PS Kreševo je zaprimljena prijava da je u mjestu Troska, opština Kreševo, oštećeno službeno motorno vozilo MUP-a SBK Travnik. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da je D. V. (61) iz Kreševa, koristeći sjekiru, oštetio navedeno vozilo, te da je isti u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja", navodi se u saopštenju MUP-a SBK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije