Hronika

Bivši poreski službenik osumnjičen da je vršio naplate i kada je penzionisan

Bivši poreski službenik osumnjičen da je vršio naplate i kada je penzionisan
Foto: Ilustracija | Bivši poreski službenik osumnjičen da je vršio naplate i kada je penzionisan

DOBOJ - Policajci iz Doboja su juče podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu iz ovog grada protiv Cvijetina P. (67) sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, prevaru i lažno predstavljanje.

"Naime, C.P. je osumjičen da je kao stručni saradnik za usluge poreskim obaveznicama i redovnu naplatu, u periodu od 01.01.2010. godine do 01.11.2017. godine, iskoristila svoj službeni položaj i prekoračila granice svog ovlašćenja u namjeri da ostvari protivpravnu imovinsku korist", saopšteno je iz PU Doboj. 

Kako se dodaje, tom prilikom C.P. doveo je u zabludu odgovorno lice jednog doma za smještaj djece i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Doboju da će obaveze pomenutih poreskih obaveznika biti izmirene te sa istima u više navrata tim povodom sastajalo i preuzimalo novac.

"Takođe, nakon penzionisanja, tačnije 01.11.2017. godine, C.P. je, lažno predstavljajući se, ostvario komunikaciju sa navedenim osobama, nastavljajući oštećene držati u zabludi da će izmiriti njihove poreske obaveze, pa se u nekoliko navrata sastajalo sa oštećenim i preuzimao novac", navodi se u saopštenju.

Na taj koji način je sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.186 KM, a oštećenima prouzrokovalo imovinsku štetu u iznosu od 80.715, 59 KM..

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije