Hronika

Bivšem radniku CIK-a BiH godina zatvora uslovno

Bivšem radniku CIK-a BiH godina zatvora uslovno
Foto: Ilustracija/Arhiva | Bivši radnik CIK-a BiH osuđen uslovno na godinu zatvora

Sud BiH osudio je Sarajliju Jasmina Buljugića (57), bivšeg radnika Centralne izborne komisije (CIK) BiH na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Buljugić je sporazumno priznao krivicu, a uslovna kaznu zatvora u trajanju od jedne godine neće biti izvršena ako u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optuženi, koji je provedenim disciplinskim postupkom udaljen iz državne službe, priznao je da je, kao radnik CIK-a BiH, raspoređen na radno mjesto viši stručni saradnik za finansijske poslove, iskoristivši položaj radnog mjesta na kojem se nalazio u službene isprave CIK-a unio neistinite podatke, na način da je krivotvorio platne liste o visini ličnih primanja na svoje ime, te iste ovjerio svojim potpisom i službenim pečetom CIK-a i dostavio banci uz zahtjev za odobrenje kredita, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije