Hronika

Bivši vaterpolista uhapšen u Nevesinju zbog polnog uznemiravanja

Bivši vaterpolista uhapšen u Nevesinju zbog polnog uznemiravanja
Foto: Ilustracija | Bivši vaterpolista uhapšen u Nevesinju zbog polnog uznemiravanja

NEVESINJE - Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde Miljan Čolović (37) uhapšen je u Nevesinju zbog polnog uznemiravanje žena, saznaju nezvanično "Nezavisne".

Naime, u Nevesinju je u posljednjih nekoliko dana po gradskim ulicama kružio manijak koji je neverbalnom komunikacijom pozivao žene u haustore i u automobil, pokazujući se neprimjerenim pokretima. Nakon što su žene slučaj počele prijavljivati policiji, službenici Policijske stanice Nevesinje su ga lišili slobode u roku od dva dana i ustanovili da je riječ o Beograđaninu Miljanu Čoloviću.

Iz Policijske uprave Trebinje je samo saopšteno da je M.Č. iz Beograda, za kojeg postoji sumnja da je počinio krivično djelo polno uznemiravanje, lišen slobode.

Prijave protiv Čolovića su u Policijsku stanicu Nevesinje počele stizati tek u nedjelju, kada je jedna Nevesinjka prijavila da ju je dan ranije, u haustoru jedne zgrade, polno uznemiravao nepoznati muškarac.

"Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je ista osoba tokom 6. i 7. septembra na različite načine polno uznemiravala više žena, nakon čega su došli do saznanja da se radi o M.Č. iz Beograda, koji je lišen slobode", navode iz Policijske uprave Trebinje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv M.Č. biće dostavljen izvještaj za počinjeno pomenuto krivično djelo.

Miljan Čolović je porijeklom iz Nevesinja, odnosno, iako je rođen u Beogradu, njegovi roditelji su Nevesinjci, pa je povremeno navraćao u stari zavičaj i, kako kažu Nevesinjci, ni po čemu se nije isticao kada bi dolazio.

"Svima nam ga je bilo žao nakon što smo čuli šta se događalo s njim u Beogradu, pa u početku nismo ni vjerovali u sve ono što su novine pisale o njegovim prestupima u Srbiji, da bi se ispostavilo da je i u Nevesinju nastavio s takvim bolesnim djelima", pričaju Nevesinjci. Iako ni od koga nismo mogli saznati gdje je boravio tih nekoliko dana tokom kojih je radio neprimjerene radnje po gradu, da li je bio u staroj kući u obližnjem selu, gdje je njegova starina, ili negdje drugdje, u Nevesinju tvrde da se raspitivao o cijeni stanova. Niko, međutim, ne zna da li je htio kupiti ili iznajmiti stan i koje su mu prave namjere bile.

Inače, Čolovića je u oktobru 2017. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio na tri godine zatvora zbog silovanja kućne pomoćnice L.R. u njegovom stanu u beogradskom naselju Belvil u novembru 2014. godine. Isti sud ga je oslobodio optužbe za pokušaj silovanja M.M. u Banjičkoj šumi u decembru iste godine. Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu iz maja 2017. Apelacioni sud je u obrazloženju odluke naveo da je prvostepeni sud odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije pravilno cijenio sve okolnosti koje su od značaja za visinu kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije