Hronika

Pratite nas na Google news

Bivšu maloljetnu djevojku ucjenjivao intimnim fotografijama

Bivšu maloljetnu djevojku ucjenjivao intimnim fotografijama
Foto: N.N. | Bivšu maloljetnu djevojku ucjenjivao intimnim fotografijama
Zlatan Čekić

VELIKA KLADUŠA- Pripadnici Policijske stanice iz Velike Kladuše obavili su informativni razgovor s muškarcem M.J. (23) koji je osumnjičen da je putem Interneta i društvenih mreža objavljivao fotografije sedamnaestogodišnjakinje s kojom je bio u vezi, te joj slao SMS poruke prijetećeg sadržaja.

Kako saznajemo, radi se o intimnim fotografijama koje su nastale u vrijeme kada je M.J. bio u ljubavnoj vezi sa maloljetnom djevojkom, a njega je policiji prijavila njena majka B.S. (51).

Ona je istakla kako je zbog svega njena kćerka doživjela strahovite traume. Također, saznajemo kako je osumnjičeni na ovaj način pokušao da se osveti maloljetnici koja je nedavno raskinula vezu s njim.

 "Policijskoj stanici Velika Kladuša obratila B.S., koja je prijavila lice M.J, a koji je bio u vezi s njenom 17-godišnjom kćerkom. Naime, M.J. je nakon prekida sa 17-godišnjakinjom objavio njene fotografije putem interneta te upućivao prijetnje putem SMS poruka", izjavila je za 'Nezavisne' portparol MUP-a USK, Snežana Galić.

Ona je dodala kako je ovo djelo okvalifikovano kao „neovlašteno optičko snimanje“ te da je Krivičnim zakonom za njega zaprijećena novčana ili kazna zatvora u trajanju od tri do pet godina.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije