Hronika

Bježali od policije pa fiatom sletjeli u dvorište, dvoje povrijeđeno

Bježali od policije pa fiatom sletjeli u dvorište, dvoje povrijeđeno
Foto: Ilustracija/Arhiva | Bježali od policije pa fiatom sletjeli u dvorište, dvoje povrijeđenih
N.N.

SARAJEVO - Dvije osobe povrijeđene su jutros u nesreći koja se dogodila u sarajevskom naselju Stup, tačnije u ulici Pijačna.

Do nesreće je došlo nakon što je automobil koji je jurila policijska patrola završio u dvorištu jedne kuće, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Možemo potvrditi da se vozilo Fiat nije zaustavilo na znak policijske patrole. Krenuli su za njim, nakon čega je vozilo završilo u dvorištu kuće. Povrijeđene su dvije osobe, koje su upućene na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, radi utvrđivanja stepena povreda", rečeno je za klix.ba u sarajevskoj policiji.

Precizirali su da se radi o dvije osobe koje su se nalazile u Fiatu, čiji se vozač oglušio na policijsku naredbu.

U MUP-u u ovome momentu nisu mogli precizirati gdje je policija pokušala zaustaviti automobil, odnosno koliko je trajao bijeg.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije