Hronika

Pratite nas na Google news

Bježao od policije, skočio sa zida i umro

Bježao od policije, skočio sa zida i umro
Foto: Ilustracija | Bježao od policije, skočio sa zida i umro
Ljiljana Radić

SARAJEVO - Sarajlija A. H. (37) preminuo je noćas u Sarajevu nakon što je bježeći od policije skočio sa zida i zadobio teške povrede kojim je podlegao.

Kako je navedeno iz MUP-a KS, oko 00.25 časova na području opštine Stari Grad Sarajevo policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, te je vozač istog odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo, a pored vozača, u vozilu su se nalazila još dva lica.

Nakon kraćeg vremena policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspjeli zaustaviti vozilo, te su se lica iz istog dala u bjekstvo, da bi tom prilikom jedno lice uspjelo pobjeći, dok je drugo lice sustignuto od strane policijskog službenika, kojom prilikom je fizički napalo policijskog službenika nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Uprkos tome, kako su naveli, policijski službenik ga je uspio savladati upotrijebivši sredstva sile, te ga staviti pod kontrolu.

"Treće lice je tokom bijega skočilo sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo, te je u 01.10 sati konstatovana smrt istog", dodaje se u saopštenju.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama.

"Uviđajem je, između ostalog, utvrđeno da je lice koje je preminulo inicijala A. H. iz Sarajeva, dok je slobode lišen E. K. (32) takođe iz Sarajeva, a za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu", dodaje se u saopštenju.

Tijelo preminulog kako sui naveli, je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo biti izvršena obdukcija kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Policijski službenik koji je zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane ljekarske pomoći na KCU u Sarajevu, otpušten je na kućno liječenje.

Kako su naveli, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji na dokumentovanju ovog krivičnog, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljaju dokaza u vezi s istim.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije