Hronika

Pratite nas na Google news

Bježao od policije, u vozilu pronađena automatska puška

Bježao od policije, u vozilu pronađena automatska puška
Foto: Ilustracija | Teslićanin uhapšen zbog sumnje na nedozvoljenu prozvodnju oružja
N.N.

KOTOR VAROŠ – Policija u Kotor Varošu u subotu je uhapsila Ž.L. iz Teslića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena prozvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka pokušali izvršiti zaustavljanje vozila marke Audi Q7, koje se nije zaustavilio na znak "Stop" koji su izdali policijski službenici.

"Nakon kraćeg vremena vozilo je zaustavljeno, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljalo lice inicijala Ž.L. Prilikom kontrole u navedenom vozilu pronađena je i oduzeta automatska puška. Izvršeno je alkotestiranje lica Ž.L. te je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,90g/kg", saopšteno je iz Policijske uprave Banajluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se izvještaj dostavi u redovnoj proceduri.

Protiv Ž.L. biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije