Hronika

Blagajnicu sumnjiče da je prisvojila humanitarni novac

Blagajnicu sumnjiče da je prisvojila humanitarni novac
Foto: Ilustracija | Blagajnicu sumnjiče da je prisvojila humanitarni novac

NEVESINJE - Nikolija Telebak (28), blagajnica u Osnovnoj školi "Risto Proroković" u Nevesinju, osumnjičena je da je nezakonito prisvojila 5.499,70 KM humanitarnog novca koji su prikupili mališani ove škole za pomoć svojim ugroženim drugovima.

Nakon što je prijavljena Policijskoj stanici u Nevesinju i nakon njihovih sprovedenih radnji, nevesinjski policijski službenici su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju protiv Telebakove dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pronevjere.

"Postoje osnovi sumnje da je lice N.T. iz Nevesinja počinilo krivično djelo pronevjere, jer se sumnjiči da je, kao administrativno-finansijski radnik jednog pravnog subjekta, prisvojilo ukupno 5.499,70 KM, koje su bile sakupljene u humanitarne svrhe", saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Više detalja o ovoj pronevjeri u policiji nisu željeli davati, osim navoda da su za 11 mjeseci ove godine evidentirali 50 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, što predstavlja povećanje za 138% u odnosu na isti period lani, a nadležnim tužilaštvima su dostavili 49 izvještaja o krivičnim djelima protiv 69 osoba. U školi o ovom slučaju u petak nismo uspjeli saznati više detalja, jer je, kako nam je telefonom rečeno, direktorica službeno odsutna i jedino ona može da govori u ime škole. Ni s osumnjičenom blagajnicom nismo uspjeli stupiti u kontakt. U školi su nam potvrdili jedino da njihova blagajnica trenutno ne radi i da je na njenom mjestu sada druga službenica, ali ne znaju da li je Telebakova pod suspenzijom i kakav je njen trenutni status.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije