Hronika

Blokirana imovina Ibrišimoviću vrijedna skoro 300.000 KM

Blokirana imovina Ibrišimoviću vrijedna skoro 300.000 KM
Foto: Avaz/Arhiva | Blokirana imovina Ibrišimoviću vrijedna skoro 300.000 KM

Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu, pripadnici Agencije za upravljanje oduzetom imovinom danas su na području Sarajeva zaplijenili imovinu u vlasništvu osumnjičenog Amira Ibrišimovića vrijednu skoro 300 hiljada KM, saznaje portal "Avaza".

Riječ je o imovini koja se sumnja da je pribavljena krivičnim djelima.

Kako "Avaz" saznaje, zaplijenjena su dva poslovna prostora na Grbavici.

Jedan je procijenjen na 116.550 KM, a drugi 140.130 KM vrijednosti.

Pomenuti portal podsjeća, Ibrišimović je u maju prošle godine hapšen u akciji SIPA "Square" zajedno s Ismetom Hamzićem, Džemaludinom Mutapčićem i Emirom Kukićem koji su pušteni na slobodu.

Amir Ibrišimović je označen kao organizator grupe.

Tužilaštvo KS ih tereti da su od 2009. godine do lišenja slobode, u okviru organizirane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od najmanje četiri miliona maraka.

Navedene radnje članovi pomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije