Hronika

Bombom na kuću uhapšenog mladića

Bombom na kuću uhapšenog mladića
Bombom na kuću uhapšenog mladića

SARAJEVO - Eksplozijom bombe, koja je jučer rano ujutru bačena pod prozor kuće roditelja Adela Murtovića u sarajevskom naselju Pofalići, nastavljen je obračun između Murtovića i njegovog prijatelja Amira Suljovića sa vlasnikom kafića "Music".

Prema informacijama iz policije, nepoznati napadač, ili više njih, juče je oko tri sata eksplozivnu napravu, najvjerovatnije bombu "kašikaru", bacio pod prozor kuće Enesa Murtovića u Ulici Ruđera Boškovića u Pofalićima.

Enes je otac Adela Murtovića (19) koji je zajedno sa Amirom Suljovićem (22) uhapšen u utorak poslije podne zbog pokušaja ubistva Muamera Helaća, vlasnika ugostiteljskog objekta "Music" Pofalićima.

Od posljedica jučerašnje eksplozije niko nije povrijeđen, a nastala je manja materijalna šteta.

"Mogli smo muž i ja izginuti da je bomba ubačena kroz prozor. Nismo znali šta se dešava. Čuli smo jaku eksploziju i mislili smo da je plin. Izletjeli smo iz kuće, a tek kasnije smo shvatili da smo napadnuti", kazala nam je Mediha Murtović, majka uhapšenog Adela.

Ona sumnja da su bombu bacili isti oni ljudi koji su njenog sina u utorak pretukli u kafiću "Music".

"Nije moj Adel nikakav kriminalac. On je u tu kafanu izlazio od početka srednje škole. Čula sam da su im samo rekli da izađu jer su problematični i odmah su ih počeli gađati stolicama. Kažu da su ih krvnički tukli sve dok nije došla policija. Nije lijepo što su pucali na vlasnika tog kafića, ali zar ne smiju djeca da se brane", rekla je Mediha, koja je bila vidno potresena i na ivici suza.

U utorak poslije podne došlo je do tuče, a zatim i pucnjave u kafiću "Music", koji je mjesto okupljanja učenika obližnjih srednjih škola. Nakon tuče dvojica napadača su pucala u noge vlasniku objekta Muameru Helaću, koji je zbrinut u bolnici. Nakon što su pucali na vlasnika kafić napadači su pretučeni. Jedan od njih je zbog posjekotina na glavi  medicinski zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ubrzo nakon ovog incidenta policajci su uhapsili Amira Suljovića i Adela Murtovića, koji su osumnjičeni da su pucali u Helaća.

Kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu jučer je od suda zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za dvojicu uhapšenih, jer su osumnjičeni za pokušaj ubistva.

Desetak sati nakon ove tuče nepoznati počinilac bacio je bombu na kafić "Music". U policiji još nemaju osumnjičene za ove bombaške napade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije