Hronika

Braća Hofman i dvojac osumnjičeni da su prijetili Crvi kako bi lažno svjedočio

Braća Hofman i dvojac osumnjičeni da su prijetili Crvi kako bi lažno svjedočio
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Braća Hofman i dvojac osumnjičeni da su prijetili Crvi kako bi lažno svjedočio

MODRIČA, DOBOJ – Protiv braće Ljubana i Miljana Hofman Vidovića iz Bijeljine kao i protiv Aleksandra Jovanovića zvanog Tupeša iz Modriče te državljanina Srbije Vladimira Milutinovića, dobojska policija podnijela je izvještaj tužilaštvu koji ih tereti da su prijetili Srđan Vidoviću zvanom Crvo, kako bi ga naveli da lažno svjedoči u postupku protv Tupeše, potvrđeno je "Nezavisnim".

Oni su prijavljeni OJT Doboj zbog sumnje da su izvršili krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Kako saznajmo Tupešu terete zbog tuče ispred ugostiteljskog objekta odnosno za izazivanje opšte opasnosti, nasilničko ponašanje i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja  i eksplozivnih materija, a četvoricu osumnjičenih terete da su tražili od Jovanovića da lažno svjedoči što je on odbio pa su ga desetak dana kasnije potražili u modričkoj kafani.

Snimak na kojem se vidi grupa mladića koji traže Crvu izazvao je uznemirenje javnosti.

"Za lica inicijala A.J. i M.V. postoji osnov sumnje da su telefonskim putem ostvarila kontakt sa oštećenim licem iz Modriče i tom prilikom prijetnjama pokušali da navedu oštećeno lice da da lažnu izjavu u svojstvu svjedoka u sudskom postupku koji se vodi protiv lica inicijala A.J. za više krivičnih djela, na šta oštećeno lice nije pristalo", navode iz policije.

Dodaju da se  takođe Lj.V. i V.M. sumnjiče da su zajedno sa još 23 osobe koje je  prethodno angažovao A.J., došli u Modriču i tražili  oštećenog.

"Tom prilikom su se kretali u grupi i ponašali drsko, pokušavajući na taj način da uplaše oštećeno lice kako bi dalo lažnu izjavu u sudskom postupku koji se vodi protiv lica inicijala A.J. za više krivičnih djela", navode iz policije.

Braća Ljuban i Miljan Hofman  Vidović iz Bijeljine nakon ovog uhapšeni su u Beogradu sa više osoba zbog sličnih prijetnji odnosno u vezi sa objavljivanjem više snimaka uznemirujuće sadržine u kojima se vidi nasilje i prijetnje, a čuju se i tvrdnje da ta lica "reketiraju pola Beograda".

Braća, koja su inače kik bokseri iz Bijeljine i od ranije su poznati policiji u Srpskoj ali zadnjih godina borave u Srbiji.

Kako smo ranije pisali teretili su ih i u slučaju  otmice Nenada Jakovljevića koja se desila u Bijeljini 2018. godine, kada je Jakovljević otet i pretučen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije