Hronika

Braća iz Gradiške uhapšena zbog ubistva tri sestre

Braća iz Gradiške uhapšena zbog ubistva tri sestre
Foto: N.N. | Braća iz Gradiške uhapšena zbog ubistva tri sestre

GRADIŠKA, RIM - Policija je u jednom gradiškom prigradskom naselju uhapsila Renata Seferovića (24) i njegovog petnaestogodišnjeg brata J.S. zbog brutalnog ubistva tri sestre, Elizabete (4), Angelike (8) i Frančeske (20), koje su na proljeće zapaljene u kamperu u Italiji.

Dvojica osumnjičenih su iz Gradiške, a na osnovu međunarodnih Interpolovih potjernica uhapsili su ih juče oko 10 časova pripadnici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa kolegama iz Uprave kriminalističke policije Banjaluka.

Nakon hapšenja Renato Seferović je sproveden u Sud BiH, gdje je danas održano ročište za određivanje ekstradicionog pritvora, a na kojem je - pušten na slobodu.

Sudija za prethodno saslušanje Goran Radević rekao je da je osumnjičeni državljanin BiH i podsjetio da s Italijom nemamo bilateralni sporazum o izručenju bh. državljana.

U sudnici se moglo čuti da Seferović u BiH živi četiri mjeseca, a u Italiji ima četvoro djece i jednu ženu, dok u BiH živi sa drugom ženom.

Zbog stravičnog zločina, počinjenog u Italiji 10. maja, ranije je u toj državi privođen brat Seferovića, Šerif, a vjerovalo se da je on umiješan u podmetanje požara.

Međutim, on je ubrzo pušten na slobodu, i to nakon što je tvrdio da tokom noći strave i užasa uopšte nije bio u naselju gdje se zločin dogodio, već u drugom dijelu grada.

Italijanski mediji javljaju da su u subotu u Torinu, zbog sumnje da su umiješani u zločin, ponovo uhapšeni Šerif Seferović i izvjesna Andrea Seferović. Organi gonjenja iz Italije raspisali su potragu za Renatom, i on je uhapšen juče u Gradišci.

Prema informacijama iz italijanskih medija, Renata je s ovim ubistvom povezao upravo Šerif. Navodno se na snimcima sa sigurnosnih kamera vidi Renatov kombi u blizini mjesta napada, a gdje su na ostacima Molotovljevog koktela nađeni otisci koji se nisu podudarali sa Šerifovim, pa je moguće da će odgovarati Renatovim otiscima.

Ubijene djevojčice i djevojka su, podsjetimo, kćerke Romana Halilovića, koji je sa suprugom uspio spasiti osmoro djece, ali za njih tri nije bilo spasa.

Njihov kamper je u momentima podmetanja požara bio na parkingu tržnog centra "Centocelle" u predgrađu Rima.

Vjeruje se da je zločin epilog sukoba dvije porodice, te da su članovi druge porodice bacili smrtonosni koktel na kamper Halilovića. Navodno je riječ o osveti toj porodici. To potvrđuju i prva saslušanja preživjelih, koji su potvrdili da su pred napad dobili prijetnje smrću.

Porodicu Halilović je činilo 13 članova, i to otac, majka i 11 djece.

Vezana vijest: U osvetničkom pohodu zapalili tri sestre iz BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije