Hronika

Braća kod crkve pretukla zatvorskog čuvara

Braća kod crkve pretukla zatvorskog čuvara
Foto: Ilustracija | Crkva kod koje su braća napravila sačekušu Simoviću

FOČA - Zatvorski čuvar u Foči Niko Simović (23) pretučen je u sačekuši koja mu je pripremljena ispred crkve u ovom gradu, a da su ga premlatili, osumnjičena su braća Blagojevići.

Stojan (33), Mitar (31) i Veljko Blagojević (22)  predali su se policiji, i oni su osumnjičeni da su mladića sačekali ispred hrama svetog Save, u ponedjeljak oko 22 sata.

On je, međutim, tada uspio da pobjegne, ali su ga nasilnici stigli na mostu preko rijeke Ćehotine, gdje su ga nastavili tući. Napadači su tada pobjegli, ali su se kasnije predali policiji, u pratnji advokata.

Razlog tuče su, po nezvaničnim saznanjima, odranije neraščišćeni računi. Oni su se, naime, ranije svađali pa su tako i u maju ove godine imali razmirica, što je, po svemu sudeći, kulminiralo neku veče.

Protiv napadača biće podesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu za naošenje teških povreda.

"Osumnjičeni su 16. oktobra, oko 22 sata u Foči, organizovano sačekali N.S. ispred hrama svetog Save i fizički ga napali,  te je on uspio da pobjegne, ali su ga sustigli  na  mostu na rijeci Ćehotini", saopšteno je juče iz Policijske uprave Foča.

Na mostu su ga, dodaje se, nastavili tući i po glavu i po tijelu, a mladić je na kraju, zbog  povreda, hospitalizovan u Univerzitetskoj  bolnici u Foči, gdje je zadržan na daljem liječenju, a potom i otpušten.

"Pacijent ima povrede glave i tijela i bio je smješten na Odsjek neurohirurgije  u Centru za hirurgiju. Pušten je na kućno liječenje",  rekla je Nataša Pavlović, portparol Univerzitetske bolnice u Foči.

Braća Mitar i Veljko Blagojević su inače odranije su poznati policiji, pa je tako  Mitar 2008. godine u Crnoj Gori osuđen na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja  Željka Ivanovića, direktora lista podgoričkih "Vijesti".

Veljko je 2014. godine zajedno sa jednim sedamnaestogodišnjakom uhapšen zbog krađe 2.000 KM iz prodavnice "N market" u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije