Hronika

Braći osam godina robije zbog uzgoja droge

Braći osam godina robije zbog uzgoja droge
Foto: Pexels | Braći osam godina robije zbog uzgoja droge

​BANJALUKA - Braća Srđan M. (37) i Dragan M. (35) iz Gradiške osuđeni su na osam godina zatvora zbog uzgoja marihuane u šumi u Trošeljima kod Gradiške.

Presudom banjalučkog Okružnog suda, Srđan je dobio pet, a Dragan tri godine zatvora za krivično  djelo neovlašćena proizvodnja i prometa opojnih droga.

Optužnica ih je teretila da su u šumi 2020. godine uzgojili 12 stabljika indijske konoplje za uzgoj narkotika, visine od 30 do 230 centimetara.   

Policija je u tada u pretresu kuće koju koriste optuženi pronašla oko 50 grama marihuane.

Presudom ovog suda je od osuđene braće oduzeto 12 stabljika indijske konoplje koje su zaplijenjene na plantaži u Trošeljima i improvizovana cigareta džoint ukupne bruto mase 1,09 grama. Takođe, oduzeti su i ruksaci i dvije providne bijele boce zapremine od po dvije litre, sa bijelom tečnošću nepoznatog hemijskog sastava. Oduzeta je i jedna poljoprivredna alatka odnosno srp.

Kako smo ranije pisali, policija je tada u šumi pored lokalnog puta zatekla dvije osobe koje su obilazile zasad stabljika pa su uhapšene i izvrđen je pretres, a nakon toga su i procesuirani.

Njihova odbrana je tokom sudskog postupka prigovarala da pojedini dokazi nisu  pribavljeni zakonito, a prigovarala je i nalazu hemijskog vještačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije