Hronika

Pratite nas na Google news

Bračni par iz Cazina osumnjičen za dilanje droge

Bračni par iz Cazina osumnjičen za dilanje droge
Foto: N.N. | Bračni par iz Cazina osumnjičen za dilanje droge
Zlatan Čekić

CAZIN- Pripadnici kriminalističke policije USK uhapsili su supružnike H.Z. (58) i E.Z. (45) iz naselja Pećigrad, nadomak Cazina i oni su osumnjičeni za krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materijala.

Policija je na osnovu ranije prikupljenih informacija i odobrenja Općinskog suda u Cazinu obavila pretres porodične kuće, pratećih objekata i pokretnih strvari koje koristi taj  bračni  par.

Pretres je vršen uz asistenciju Jedinice za specijalističku podršku i Policijske stanice Cazin, a s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava, opreme za proizvodnju narkotika, oružja, novca koji je stečen izvršenjem krivičnog djela, mobitela sa kojim je vršena komunikacija kao i drugih predmeta koji ukazuju na postojanje krivičnog djela.

 Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina narkotičkih stredstava   koja je dijelom pripremljena za uličnu prodaju, vage za precizno mjerenje, veći iznos novca u različitim valutama i apoenima, više mobilnih telefona, određena količina pištoljskih i puščanih metaka različitih vrsta i kalibara, tri pištolja ručne izrade i malokaliberska puška. Bračni par je uhapšen, a nakon upoznavanja sa predmetom dežurni tužilac Tužilaštva USK-a je naložio da se nad licima sprovede kriminalistička obrada.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije