Hronika

Brat i sestra nisu ubijeni

Brat i sestra nisu ubijeni
Foto: Arhiva | Brat i sestra nisu ubijeni

ŠIPOVO - Uzrok smrti Milke Ilić (61) i njenog brata Nediljka Ilića (57), koji su pronađeni mrtvi u selu Ćate, između Šipova i Kupresa, nakon obavljene obdukcije nije zvanično objavljen, a nezvanično saznajemo da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, odnosno nasilja te da su bili mrtvi petnaestak dana.

Kako su nam kratko rekli iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, o uzroku smrti se zasad neće izjašnjavati jer se istraga u ovom predmetu nastavlja.

U Strojicama, obližnjem selu, nagađanja su različita, budući da je tijelo žene pronađeno u kući na kauču, a muškarca nedaleko od kuće bez nekih dijelova, koje su, pretpostavlja se, rastrgale životinje.

"Teško su živjeli, nisu imali ni hrane. Moguće da su jeli nekakvo korijenje ili nešto otrovno pa se otrovali. Opet neko priča da je moguće i da je ona umrla, a on da je krenuo zvati nekoga pa pao", pričaju mještani Strojica.

Milka je, kako kažu, bila muškobanjasta, krupna, jaka žena, koja je uvijek hodala, stopirala i svi su je u okolini poznavali, ali nikada nije bila agresivna.

"Ako joj neko nešto da - uzeće, ako ne, ode ona svojim putem, nikoga nije dirala", kažu mještani, dodajući da joj je brat bio povučeniji i nije toliko često izlazio.

Njih dvoje živjeli su teško u trošnoj kući u Ćatama, a vodili su poprilično neuredan život još od malih nogu. Majka im je tokom rata nastradala u požaru, nešto kasnije su ostali i bez oca, a budući da nijedno nije bilo sposbno za normalan samostalni život, živjeli su od humanih ljudi i milostinje.

Kako su naveli iz Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka, njihova tijela pronađena su u četvrtak oko 11 časova, uviđaj je na licu mjesta obavio dežurni tužilac Željko Blažić s policijom iz Šipova, a prisustvovao je i ljekar mrtvozornik.

Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

Vezana vijest: Strava kod Šipova: Brat i sestra pronađeni mrtvi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije