Hronika

Brčaku pravosnažno 14 godina za ubistvo oca

Brčaku pravosnažno 14 godina za ubistvo oca
Foto: Arhiva | Brčaku pravosnažno 14 godina za svirepo ubistvo oca
Ljiljana Radić Ljiljana Radić

BRČKO - Dalibor Jovičević (35) iz Brčkog pravosnažno je osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubistva oca Slavka Jovičevića u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH, dokazali su krivicu Dalibora Jovičevića kojem je nakon žalbenog postupka pred Apelacionim sudom Distrikta, pravosnažno izrečena kazna za krivično djelo ubistvo.

"Tužilaštvo Distrikta optužilo je Dalibora Jovičevića da je između 11. i 12. februara prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje na svirep način lišio života njegovog oca", navode iz Tužilaštva.

 Kako je navedeno u optužnici, optuženi je dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom - automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve. 

Tužilaštvo je na suđenju pred Osnovnim sudom uspjelo dokazati da je ubistvo Slavka Jovičevića počinjeno na svirep način. 

"S tim u vezi, on je prvostepenom presudom i osuđen za svirepo ubistvo (iz člana 163 stav 2 tačka 1) Krivičnog zakona Brčko distrikta), na kaznu zatvora od šesnaest godina. Istovremeno, oslobođen je od optužbe za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija", navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je odlučujući po žalbi odbrane Apelacioni sud Distrikta, ne nalazeći svirepost pri izvršenju tog krivičnog djela, izmijenio je prvostepenu presudu u pravnoj kvalifikaciji krivičnog djela pravosnažno osudivši Dalibora Jovičevića za ubistvo (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona), na pomenutu kaznu zatvora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije