Hronika

Brođaninu šest i po godina robije zbog pljačke pumpe

Brođaninu šest i po godina robije zbog pljačke pumpe
Foto: N.N. | Brođaninu šest i po godina robije zbog pljačke pumpe

DOBOJ - Mitra Kostadinovića iz Broda Okružni sud u Doboju osudio je na jedinstvenu kaznu od šest i po godina zatvora zbog razbojništva koje je martu počinio s nepoznatom osobom na benzinskoj pumpi u tom gradu, iz koje je ukradeno nekoliko hiljada maraka, i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Sud ga je za razbojništvo osudio na šest godina robije, a za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija na godinu, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od šest i po godina. Njemu će se u izrečenu kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od  27. marta. Sud je donio i rješenje kojim mu se produžava pritvor i može trajati najduže još devet mjeseci, a optuženi se oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava. On se obavezuje i da će oštećenom preduzeću isplati iznos od 3.804,58 KM u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude, dok je radnica K.Ž. sa imovinskopravnim zahtjevom upućena  na parnicu.

Kako je navedeno u presudi, razbojništvo se desilo 26. marta ove godine kada je Kostadinović u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi zajedno sa još jednom nepoznatom osobom u 20.46 došao do benzinske pumpe. Prethodno su se maskirali tako što su pokrili lice crnim maskama s prorezima za oči i vidjele su im se samo oči. Tada je, prema presudi, optuženi,  sa automatskom puškom ušao u prodajni prostor pumpe i uperio pušku u radnicu K.Ž.

"Optuženi M.K. se sa puškom uperenom u njenom pravcu obratio radnici riječima: 'Brže, brže, otvaraj sef.' Zatim joj je prišlo osumnjičeno NN lice, te je iz ladice crne kase iz pregrada uzelo novčanice u raznim apoenima", navedeno je u presudi.

Kada im je radnica otvorila sef, nepoznata osumnjičena osoba se progurala pored oštećene i iz sefa uzela tri koverte s novcem i ključevima od brava na rezervoarima za gorivo. Nakon toga su, kako se navodi u presudi, pobjegli, a prethodno su uzeli 3.804,58 maraka s pumpe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije