Hronika

Čavić nakon razgovora sa Lepirom o slučaju "Dragičević": Dobio sam tražene informacije

Čavić nakon razgovora sa Lepirom o slučaju "Dragičević": Dobio sam tražene informacije
Foto: N.N. | Čavić nakon razgovora sa Lepirom o slučaju "Dragičević": Dobio sam tražene informacije

BANJALUKA - Narodni poslanik Dragan Čavić rekao je da je upravo o slučaju "Dragičević" razgovarao sa Želimirom Lepirom, glavnim banjalučkim okružnim javnim tužiocem, te da je od njega dobio tražene informacije.

"Tužilac me je primio u svojstvu narodnog poslanika i vi ćete razumjeti da je moja obaveza da te informacije iznesem u NS RS, a ne novinarima", rekao je Čavić po izlasku iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka sa poslanikom Branislavom Borenovićem.

Čavić je dodao da je Lepiru jasno rekao da u Tužilaštvu nije sa ciljem da ga upozna sa bilo kakvim sadržajem, već sa tehničkim detaljima koji su od uticaja za odluke u NS RS.

"Lepir je srdačno prenio tražene informacije i okvalifikovao da ovo ne može da se tretita kao bilo kakav pokušaj uticaja na nezavisnost rada Tužilaštva", naveo je Čavić.

Lepir je za “Nezavisne” potvrdio da je slučaj “Dragičević” okarakterisan kao ubistvo.

Nakon povratka u skupštinu, Čavić je rekao da ga je Lepir obavijestio da je 28. juna Okružno tužilaštvo izdalo naredbu o sprovođenju istrage i da ju je naredni dan službenim putem proslijedilo Sudu, kako bi dobili potrebne saglasnosti za nastavak postupka.

"Jutros je proslijeđeno MUP-u, pa zbog toga ministar Lukač nije ni mogao znati da je donesena pomenuta naredba. Tačno je da se radi o kvalifikaciji krivičnog djela ubistvo", rekao je Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije