Hronika

Ćelin sin priveden zbog ranjavanja kik-boksera

Ćelin sin priveden zbog ranjavanja kik-boksera
Ćelin sin priveden zbog ranjavanja kik-boksera

SARAJEVO - Benjamin Delalić, sin ubijenog Ramiza Delalića Ćele, i Amar Trbović uhapšeni su danas zbog pucnjave u kojoj je ranjen kik-bokser Alija Tucak ispred sportske dvorane "Zetra" u Sarajevu, saznaju "Nezavisne".

Nezvanično iz policije saznajemo da sarajevski policajci i dalje tragaju za Adijem Karićem, Semirom Rastoderom i Muamerom Kulosmanom, koje takođe dovode u vezu s tom pucnjavom.

Tucak je, prema informacijama iz policije, ranjen u utorak oko 21 sat ispred sportske dvorane "Zetra" u Sarajevu.

Petorica napadača su Tucaka sačekala nakon što je on završio sa treningom. Nakon kratke prepirke jedan od napadača ispalio je dva hica Tucaku u nogu.

"Pacijent je ranjen u desno koljeno i desnu potkoljenicu. Život mu nije ugrožen. Smješten je na liječenje na Odjeljenje ortopedije", kazala je Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U policiji nisu željeli govoriti o motivima te pucnjave.

Petorica napadača su Tucaka sačekala nakon što je on završio sa treningom. Nakon kratke prepirke jedan od napadača ispalio je dva hica Tucaku u nogu

"Imamo operativne podatke koji od njih petorice je pucao. Tucak je dao svoju izjavu, ali u ovakvim slučajevima teško je vjerovati svaku riječ oštećenom. Dvojica uhapšenih će biti saslušani da bi se utvrdilo šta se desilo. Postoje i kamere koje su zabilježile incident", kazao je sagovornik "Nezavisnih" iz policije.

On je istakao da dvojica uhapšenih nisu pucala na Tucaka.

"Tužilac je obaviješten o događaju. Identificirana je osoba koja je pucala, ali je ona još u bjekstvu", kazala je Jasmina Omićević, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koja nije željela da potvrdi nezvaničnu informaciju da istražitelji sumnjaju da je na Tucaka pucao Adi Karić.

Svih pet osumnjičenih koji su čekali Tucaka ispred "Zetre" poznati su odranije policiji po kriminalu.

Benjamin Delalić je sin policiji dobro poznatog Ramiza Delalića, koji je ubijen 2007. godine. Posljednjih godina nekoliko puta je bio hapšen zbog nasilničkog ponašanja i pucnjava u Sarajevu, ali je bio maloljetan pa nije odgovarao zbog počinjenih djela. Delalić je u februaru u Sarajevu uzrokovao i saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povrijeđen Paljanin Zoran Stjepanović.

Tucak je relativno nepoznat borac kik-boksa. Član je kluba "Gladijatori".

Postao je "poznat" nakon nedavne borbe koja je početkom aprila održana u Goraždu. Njegov suparnik Miloš Golić napustio je ring.

Iz Golićevog stručnog štaba nakon borbe su optuživali Tucaka da je bio "pomahnitao i pod uticajem nedozvoljenih supstanci". Meč je, prema tvrdnjama Golićevog stručnog štaba, obilovao prljavštinama i Tucakovim nacionalističkim ispadima. Nakon nekoliko udaraca ispod pojasa i drugih nedozvoljenih radnji, treneri su Golića povukli iz ringa.

Svi osumnjičeni koji su čekali Tucaka ispred "Zetre" poznati su odranije policiji po kriminalu

Kasnije je Tucak kršio inventar u svlačionici u Goraždu, a čak se sukobio i sa lokalnim momcima iz ovog grada nakon meča.

Jasmin Erović, direktor kluba "Gladijatori", kazao je da nije dobro upoznat s incidentom, niti da li će Tucak moći nastaviti s karijerom nakon ranjavanja.

"Ja sam u Kelnu, gdje pripremam Adnana Redžovića za borbu. Nemam sve informacije. Žao mi je što se sve to desilo. Da sam bio u Sarajevu možda do ovoga ne bi ni došlo. Mali Tucak je fin momak. Nije ni klošar, ni kriminalac. Mi takve ne trpimo u svom klubu", kazao je Erović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije