Hronika

Ćelin sin ranio vođu navijača

Ćelin sin ranio vođu navijača
Ćelin sin ranio vođu navijača

SARAJEVO- Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u utorak su uhapsili Benjamina Delalića i Kemala Fazlića zbog pucnjave u sarajevskom naselju Dobrinja, u kojoj je u ponedjeljak naveče teško ranjen Eldin Bitići, zvani Tica.

"Policijski službenici su u 11.30 uhapsili maloljetnog D. B. (17) i F. K. (18). Nad njima se vrši kriminalistička obrada u skladu sa dogovorom sa tužiteljem Kantonalnog tužilaštva", potvrdio je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

U blizini sarajevske škole ''Skender Kulenović'' na Dobrinji u ponedjeljak oko 20.30 časova, na Eldina Bitićija (23), jednog od vođa navijača Fudbalskog kluba "Željezničar'', kako su objavili federalni mediji, pucao je Benjamin Delalić, sin ubijenog Ramiza Delalića Ćele.

Portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić rekla je Srni da je Bitići dovezen u bolnicu Koševo u 20.55 časova sa ustrelnom ranom u predjelu ramena, a potom mu je rana obrađena na Klinici za torakalnu hirurgiju, ali mu metak nije izvađen, jer je odbio hospitalizaciju.

Ona je dodala da je pacijent napustio Klinički centar oko ponoći, te da mu je rečeno da se javi, ali to do sada nije uradio.

Ranio tri slučajna prolaznika

Benjamin Delalić u crnoj hronici prvi put se pojavio prošle godine kada je u Bezistanu pucao u Almera Inajetovića koji je bio u društvu Harisa Drlje, ali ga je promašio i ranio tri slučajna prolaznika, Mladena Njeganovića (34) iz Rogatice, Alena Šumana (32) iz Sarajeva i Freda Tamihatua (50) iz Holandije.

Delalić se nekoliko dana krio od policije, a u međuvremenu je sa porodicom i prijateljima komunicirao preko svog Facebook profila. Nekoliko sati prije hapšenja, ostavljao je komentare i postavljao pjesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije