Hronika

Četiri godine robije za pljačku 2.595 KM

Četiri godine robije za pljačku 2.595 KM
Foto: Ilustracija/Arhiva | Četiri godine robije za pljačku 2.595 KM

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici osudio je prvostepeno na po godinu zatvora četvoricu optuženih zbog pljačke trgovine "Mis prom" u Varešu, iz koje su, po presudi, ukrali novac i cigarete, ukupne vrijednosti 2.595 KM.

U presudi, objavljenoj na sajtu Suda im, inače, nisu navedena imena, već samo inicijali - K.A, Š.I., U.A. i K.A.

Proglašeni su krivima po optužbama da su 26. novembra 2019. godine, oko 21 čas, opljačkali ovu trgovinu, u čemu su, sudeći po presudi, direktno učestvovala trojica, a četvrti ih je čekao u stanu.

Ističe se da su pripremali razbojništvo, pa su se sva četvorica golfom tri dovezla na parking ispred zgrade u kojoj se nalazi stan koji koristi Š.I.

"Š.I. je predložio ostalima i organizovao kao metu napada trgovinu, rekavši im da mu je poznato, jer on živi u stanu prekoputa, da u toj radnji rade djevojke i žene i da ima puno para te da se sve lako može 'odraditi'", ističe se u presudi.

Kako se dodaje, zatim su ušli u stan i međusobno dogovorili šta je čiji zadatak.

"Zadatak Š.I. je bio da ih čeka u stanu, dok su ostala trojica trebala da idu u trgovinu. Nakon toga su, postupajući po prethodnom dogovoru, K.A., U.A. i K.A. ušli u trgovinu, gdje je K.A. uperio gasni pištolj prema radnici M.A. da mu preda novac, govoreći prijetećim tonom: 'Daj pare, gdje su pare'", ističe se u presudi.

U tom trenutku je, dodaje se, drugi optuženi, takođe inicijala K.A., prišao kasi i iz ladice uzeo 2.475 KM, dok je U.A. uzeo cigarete vrijedne 120 KM koje su bile na stalku pored kase.

"Nakon toga su se dali u bjekstvo prema stanu u kojem ih je čekao Š.I., gdje su između sebe podijelili novac i cigarete", ističe se u presudi.

Nakon toga su, dodaje se, ubrzo otkriveni, pronađeni u stanu i pohapšeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije