Hronika

Četiri godine zatvora Dobojliji koji je suprugu ubo čakijom

Četiri godine zatvora Dobojliji koji je suprugu ubo čakijom
Foto: N.N. | Četiri godine zatvora Dobojliji koji je suprugu ubo čakijom

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je Đorđu Neškovića iz tog grada na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Todore koju je 2019. godine ubo čakijom u stomak, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je za pokušaj ubistva osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i sedam  mjeseci, a za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na šest mjeseci robije pa mu je Sud u skladu sa zakonom izrekao jedinstvenu kaznu.

Kako je navedeno u presudi, optuženi je 9. septembra 2019. godine oko 19.30 u Boljaniću, u Doboju, došao do pomoćnog objekta - štale, koju koristi njegova supruga.

Nakon kraće verbalne prepirke sa suprugom i usljed alkoholisanosti od 1,65 promila zamahnuo je prema supruzi čakijom na rasklapanje sa drvenom drškom dužine 13 centimetara.

"Oštećenoj je zadao jedan ubod nožem u predjelu lijeve strane trbuha, nanijevši joj na taj način tešku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane", navodi se u presudi.

Osim toga, na teret mu je stavljeno da je neovlašteno držao vojnu pušku M-48 u kući u kojoj živi.

Njemu je takođe produžen pritvor, koji može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. septembra 2019. pa nadalje.

Takođe mu je izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta, odnosno čakije na rasklapanje kao predmeta koji je upotrijebljen prilikom izvršenja krivičnog djela i vojne puške M-48.

"Optuženi se u cijelosti oslobađa plaćanja troškova krivičnog postupka koji padaju na teret budžetskih sredstava, dok na osnovu člana 101. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske nagrada i nužni izdaci branioca po službenoj dužnosti  padaju na teret budžetskih sredstava", navodi se u presudi.

Todoru Nešković Sud je uputio da imovinsko-pravni zahtjev može ostvariti u parničnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije