Hronika

Četiri napadača opljačkala i vezala vlasnika stana u Sarajevu pa se drogirali

Četiri napadača opljačkala i vezala vlasnika stana u Sarajevu pa se drogirali
Foto: Ilustracija | Četiri napadača opljačkala i vezala vlasnika stana u Sarajevu

​SARAJEVO - Četiri maskirana razbojnika provalila su u nedjelju naveče u stan E.D. u sarajevskom naselju Koševsko brdo i tom prilikom su ga vezali, zlostavljali i opljačkali.

Prema nezvaničnim informacijama policiji su slučaj prijavile komšije. U stanu je navodno pronađena i određena količina droge, a utvrđuje se kome je pripadala. 

Navodno su napadači zlostavljali vlasnika stana i koristili narkotike, te potom pobjegli.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo potvrđeno je da niko još nije uhapšen.

"Dežurna služba Druge Policijske uprave Kantona Sarajevo obaviještena je da je 20. februara u 19 časova u stanu, Ulica Muhameda Hadžijahića, opština Centar Sarajevo, od strane četiri NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad E.D. iz Sarajeva", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode, maskirani razbojnici su silom i uz papar sprej, od žrtve oteli torbicu sa novcem, dokumentima i ključevima, nanijevši mu lakše tjelesne povrede, a onda su pobjegli.  

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. 

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

"Nastavlja se rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije