Hronika

Četvorica na krim-obradi zbog pokušaja ubistva novinara Kovačevića

Četvorica na krim-obradi zbog pokušaja ubistva novinara Kovačevića
Foto: Ilustracija | Četvorica na krim-obradi zbog pokušaja ubistva novinara Kovačevića

​BANJALUKA - Policija je juče kriminalistički ispitala još četiri lica, a zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa pokušajem ubistva Vladimira Kovačevića, novinara RTV BN, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Ujedno, pretreseno je nekoliko lokacija, s ciljem pronalaska predmeta koji bi eventulno mogli da posluže kao dokazi u ovom slučaju.

Zbog napada na Kovačevića, prisjetimo se, ranije je saslušano više od 20 lica.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević, teško je pretučen 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo, dok se vraćao kući sa radnog zadatka.

Kako je tada rekao za "Nezavisne novine", dva nepoznata muškarca sa kapuljačama na glavi su mu prišla iz mraka i počeli da ga tuku palicama na izvlačenje.

Iz PU Banjaluka za "Nezavisne" su potvrdili da se svakodnevno, a u saradnji i pod nazdorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Kako dodaju, konstantno se saslušavaju lica i provjeravaju se informacije do kojih se dolazi u operativnom radu.

"Određena lica su bila kriminalistički ispitana, a izvršeni su i pretresi na određenim lokacijama sa ciljem pronalaska materijalnih dokaza. Policijski službenici će nastaviti sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji sve dok se krivično djelo ne rasvijetli i ne identifikuju izvršioci, a detalje ne možemo iznositi kako ne bi ugrozili istragu", navela je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Podsjetila je da je 31. avgusta dostavljen i izvještaj banjalučkom tužilaštvu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije