Hronika

Četvorica optužena za nezakonit promet cigareta

Četvorica optužena za nezakonit promet cigareta
Foto: N.N. | Četvorica optužena za nezakonit promet cigareta

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica kojim je stavljen na teret nezakonit promet 7.000 kutija cigareta, tržišne vrijednosti od više desetina hiljada KM.

Optužnica je podignuta protiv Gordana (54) i Đorđa (27) Kosjerine iz LJubinja, Draženka Pudara (39) iz Mostara, te Vlada Lugonje (36) iz Banjaluke, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženima je stavljeno na teret da su, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, nabavili veliku količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica BiH, radi njihove prodaje na ilegalnom tržištu duvana. Oni su optuženi da su cigarete skrivali i prevozili drugim licima radi prodaje.

U optužnici se navodi da su, u najmanje tri navrata, optuženi organizovali prevoz i distribuciju ilegalnih cigareta, u količini od 7.000 kutija, koje su zaplijenjene prilikom transporta na području Hadžića i Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Optuženima je stavljeno na teret da su nezakonito pustili u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, čime su počinili krivično djelo - nedozvoljen promet akciznih proizvoda, navedeno je u saopštenju.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije