Hronika

Četvorka iz Banjaluke osumnjičena da je firmu oštetila za 681.677 KM

Četvorka iz Banjaluke osumnjičena da je firmu oštetila za 681.677 KM
Foto: Centralna banka BiH | Četvorka iz Banjaluke osumnjičena da je firmu oštetila za 681.677 KM

BANJALUKA – Četvorka iz Banjaluke D.K. I.J., B.D. i J.P. osumnjičeni su da su oštetili firmu za oko 680.000 maraka, a akcionari društva su oštećeni za neutvrđen iznos.

Kako je saopšteno iz PU Banjaluka, Banjalučanin D.K. osumničen je  da je kao direktor akcionarskog društva u avgustu 2020. godine, nezakonito raspolagalo nekretninama akcionarskog društva i onemogućilo ostvarivanje prava akcionara na otkup akcija po osnovu nesaglasnosti.

"U namjeri da nanese štetu povjeriocu - društvu sa ograničenom odgovornošću potpisao je odluku o prodaji nekretnina navedenog akcionarskog društva, a koje su bile predmet sudskog izvršenja po tužbi povjerioca", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je dao punomoć osumnjičenom B.D. da potpiše ugovor o nepokretnosti bez odluke skupštine akcionarskog društva.

Tako je društvu sa ograničenom odgovornošću onemogućena naplata na nekretninama koje su bile predmet spora i pričinjena materijalna šteta od  681.677,26 KM, a akcionarima društva materijalna šteta u neutvrđenom iznosu.

Takođe I.J. se sumnjiči da je kao direktor firme iz Banjaluke dao punomoć radniku, J.P. da potpiše ugvor o kupoprodaji nekretnina akcionarskog društva koje su bile predmet sudskog izvršenja.

To navedena firma nije realizovala, odnosno nije platila predmetne nekretnine.

"Službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka,  izvještaj protiv D.K. zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje povjerilaca i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, a protiv I.J., B.D. i J.P., zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje povjerilaca", navode iz policije.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije