Hronika

Četvorka oštetila "Vučevo" za više od pet miliona KM

Četvorka oštetila "Vučevo" za više od pet miliona KM
Četvorka oštetila "Vučevo" za više od pet miliona KM

ISTOČNO SARAJEVO - Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Okružnom tužilaštvu Trebinje podnio je izvještaj protiv četiri lica R.G., I.E., G.P. i M.P. i dva pravna lica ( d.o.o. "Pavgord" i d.o.o."Lovćen"), zbog sumnje da su počinili krivična djela "zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", "prouzrokovanje stečaja nesavjesnim poslovanjem", "nesavjestan rad u službi" i "falsifikovanje ili uništavanje službene isprave", potvrđeno je u CJB Istočno Sarajevo.

Kako su navel izvještaj je podnesen zbog postojanja osnova sumnje da je R.G., u od  2010. do 2011. godine, kao direktor akcionarskog  društva  „Vučevo“ a.d. Foča i direktor privrednog društva „Lovćen“, u namjeri da sebi i drugima pribavi imovinsku korist, iskoristio službeni položaj i ovlaštenja  na način da je suprotno Zakonu   o privrednim društvima RS , bez odluke Skupštine  akcionara,  u decembru 2010. godine  u notarskoj kancelariji M.P., u korist preduzeća „Lovćen“,   zastupajući oba privredna društva potpisao Ugovor kojim je založena  cjelokupna imovina privrednog društva „Vučevo“. 

Osumnjičeni R.G. tereti se da je kao povezano lice u sukobu interesa, na Sjednicama skupštine akcionara glasao za Odluke o prodaji imovine u bescijenje.

"Tokom višemjesečne policijske istrage utvrđeno je da je G.P. iskoristio članstvo u Upravnom odboru 'Vučevo' a.d. Foča i falsifikovao odluku   Upravnog odbora o raspolaganju imovinom ovog preduzeća, što je predstavljalo formalno pravni uslov za zaključenje nezakonitih notarskih isprava kojima je pričinjena šteta preduzeću 'Vučevo' za iznos od 5.049,677 KM", rekli su u CJB Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije