Hronika

Četvorka prijavljena za privredni kriminal težak 1,2 miliona KM

Četvorka prijavljena za privredni kriminal težak 1,2 miliona KM
Foto: N.N. | Četvorka prijavljena za privredni kriminal težak 1,2 miliona KM

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka (OJT) protiv Saše Kondića, Danijela Karalića, Igora Jovanovića i Jovice Predojevića zbog sumnje da su oštetili jedno privredno društvo za 1,2 miliona KM, počinivši tom prilikom više krivičnih djela.

Napomene radi, ne radi se o Saši Kondiću, odborniku SPS-a u Skupštini grada Banjaluka, već o drugoj osobi s istim imenom i prezimenom.

Informacija o uhapšanima potvrđena je nezvanično za "Nezavisne novine".

Saša Kondić sumnjiči se za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

On je, kako se navodi u policijskom izvještaju u avgustu 2020. godine, kao direktor i predsjednik Upravnog odbora jednog privrednog društva iz Banjaluke, potpisao Odluku o prodaji nekretnine, u kojoj je konstatovano da predmetna nekretnina ne čini imovinu velike vrijednosti za privredno društvo, tako da prodaja nije u nadležnosti skupštine privrednog društva.

"Na osnovu navedene Odluke potpisan je Ugovor o prodaji nekretnine jednom pravnom licu iz Banjaluke za 1.200.000 KM, koji iznos kupac nikada nije isplatio privrednom društvu. Na osnovu Rješenja Okružnog privrednog suda u Banjaluci u maju 2021. godine urađeno je vještačenje kojim je utvrđeno da je na dan potpisivanja Ugovora predmetna nekretnina predstavljala veliku vrijednosti za privredno društvo“, piše u izvještaju PU Banjaluka.

Sa druge strane, Karalić, Jovanović i Predojević se sumnjiče za krivično djelo saizvršilaštvo.

"D.K. kao član Upravnog odbor privrednog društva, I.J. kao direktor pravnog lica i J.P. kao punomoćnik direktora pravnog lica se sumnjiče da su zajedničkim dogovorom i djelovanjem omogućili potpisivanje kupoprodajnog ugovora iako su znali da kupac neće isplatiti dogovoreni iznos novca. Ovim krivičnim djelima privrednom društvu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 1.200.000 KM“, stoji u izvještaju o kome će se očitovati OJT Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije