Hronika

Cigare švercovao u cijepanim drvima

Cigare švercovao u cijepanim drvima
Foto: N.N. | Cigare švercovao u cijepanim drvima

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave Trebinje su u četvrtak razotkrili četiri krivična djela iz privrednog kriminala i to nedozvoljeni promet akciznih roba i pronevjere u jednoj gatačkoj banci, vrijednosti oko 400.000 maraka.

Najprije su pripadnici Policijske uprave Trebinje i Policijske stanice Bileća, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, na području Bileće u četvrtak u zasjedi razotkrili kamion „Mercedes“ sa 80 paketa cigareta i još polovina paketa, koje je prevozi Karlo M. iz Posušja.

Navedene cigarete se procjenjuju na vrijednost od oko 100.000 maraka.

On je cigarete na kamionskoj prikolici kamuflirao cijepanim drvima, na način da su u  donjem dijelu prikolice bili paketi cigareta, a po vrhu pokrivene drvima, ali ih je policija pronašla u pretresu koji su uradili na osnovu ranije pribavljene naredbe.

"Navedena roba je oduzeta, lice lišeno slobode, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljene trgovine", istakao je na vanrednoj pres-konferenciji načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša laketa.

On je pojasnio da je istog dana policija na području opštine Gacko razotkrila pronevjeru u  banci jedne ekspoziture, kojom prilikom su prijavljena dva službenika, osumnjičena za tri krivična djela i pronevjeru od 300.000 maraka.

Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju su službenici J.K. i V. L.

"Na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja, uništavanje i falsifikovanje isprave i kršenje platnog prometa, oštetivši građane na način da su sa njihovih računa i bez njihovog ovlaštenja prebacivali novac na druge račune, falsifikujući njihove potpise i tako im pričinili štetu preko 300.000 KM", pojasnio je Laketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije