Hronika

Čistačica pare sa tuđih kartica trošila na astrologe

Čistačica pare sa tuđih kartica trošila na astrologe
Foto: N.N. | Čistačica pare sa tuđih kartica trošila na astrologe

VUKOSAVLJE - Zvijezde nisu bile naklonjene dvadesetosmogodišnjoj Maji L. zvanoj Maki iz Vukosavlja protiv koje je policija podnijela izvještaj kojim je tereti da je na području te opštine počinila osam krivičnih djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i osam krađa, a sve pare dala je na astrologiju.

Radi se o skoro 2.500 KM, koje je osumnjičena dopunila na svoj mobilni telefon kako bi mogla kontaktirati, odnosno pozivati astrologe.

Kako "Nezavisne" saznaju, Maki je radila kao spremačica u jednoj modričkoj firmi pa je proteklih mjeseci iskoristila to što ima ključeve od  svlačionice, gdje radnice  ostavljaju garderobu i torbice.

Maki je, kako saznajemo, krišom od radnica uzimala novčanike, ali iz njih nije uzimala novac, već bankovne kartice, koje je fotografisala mobilnim telefono sa obje strane, a zatim vraćala na mjesto gdje ih je našla pa tako niko nije sumnjao šta se dešava.

Sumnja se da je ona zatim online ukucavala brojeve kartica koje je fotografisala kako bi sebi osigurala pozive astrolozima.  Da se nešto čudno dešava, primijetile su radnice kada  im je sa računa počeo nestajati novac.

Osim radnim koleginicama, sumnja se da je ona na isti način sa računa supružnika iz Dervente koje je poznavala takođe na isti način skinula novac.

Međutim, ono što astrolozi Maki nisu predvidjeli jeste to da joj je policija za petama te da će njene prevare biti otkrivene.

Naime, policija sumnja da je ona krivična djela počinila u periodu od februara do aprila ove godine.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je, navodeći inicijale, da osobu M.L.  sumnjiče da je bez saglasnosti sedam oštećenih osoba iz Modriče došla u posjed ličnih podataka o bankovnim karticama.

"Zloupotrijebila je povjerenje i radno mjesto čistačice u jednom privrednom društvu u Modriči, gdje je u svlačionici nalazila novčanike oštećenih, iz kojih je vadila bankovne kartice te iste fotografisala svojim mobilnim telefonom sa obje strane, te ih vraćala na mjesto gdje ih je našla", pojasnila je Kerkezova.

Takođe je navela da je sumnjiče i da je  prilikom boravka u jednoj kući u Derventi iskoristila nepažnju oštećenih, te pronašla novčanik i fotografisala bankovne kartice, a potom iste  vratila na mjesto gdje su i bile.

"Ona je zatim iskoristila fotografije kartica kako bi kupovala dopune na internetu. Na ovoj način ostvarila je imovinsku korist od 2.470 maraka" , istakla je Kerkezova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije