Hronika

Čistačica "pomela" i 2.000 franaka

Čistačica "pomela" i 2.000 franaka
Foto: Ilustracija | Čistačica "pomela" i 2.000 franaka

DERVENTA - Vlasnicu kuće u Derventi nesmotrenost je koštala i brige i problema, jer joj je ukradeno 2.000 švajcarskih franaka, a za tu krađu osumnjičena je Dervenćanka Danica M. (63), koja joj je čistila kuću.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je vlasnica u koverti u svojoj kući čuvala 10.000 franaka (oko 16.000 maraka), a ostala je u čudu kada je shvatila da dio novca nedostaje.

Šokirana žena odmah je odlučila da sve prijavi policiji, koja je otkrila ko stoji iza ove krađe.

"Ta žena je Danicu dovela kako bi joj čistila kuću, odnosno održavala higijenu, prala zavjese i radila ostale kućanske poslove. Danica je, po svemu sudeći,  tokom čišćenja pronašla kovertu punu para i uzela svega 2.000 franaka, vjerovatno vjerujući da vlasnica neće ni primijetiti da je opelješena", kažu za "Nezavisne" mještani Dervente.

Kako dodaju naši sagovornici, ova krađa je jedna od glavnih tema u derventskom naselju gdje se odigrala.

"Svi smo se pitali ko bi mogao te pare ukrasti, a na kraju se ispostavilo da je u pitanju ta čistačica, koju je vlasnica pustila u svoju kuću, ne sluteći šta će se desiti", pojašnjavaju naši izvori.

Kada je slučaj prijavljen derventskoj policiji, policajci su se prihvatili posla i ubrzo sklopili sve kockice.

Danica M. je, kako nam je potvrđeno, prijavljena Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje da je izvela ovu krađu.

"Slučaj je čist kao dan. Priznala je da je ukrala pare, a ukradena svota vraćena je vlasnici novca", kaže izvor "Nezavisnih".

Protiv Danice je izvještaj podnesen u četvrtak, a krađa je, kako kažu iz policije, zabilježena nekoliko sedmica ranije.

"Za prijavljenu D.M. se sumnja da je krajem marta iz kuće u vlasništvu oštećene sa područja opštine Derventa tokom čišćenja kuće pronašla kovertu u kojoj je vlasnica držala novac, odakle je ukrala dio novca, a dio je vratila na isto mjesto gdje je novac i pronašla", saopšteno je u petak iz PU Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije