Hronika

Pratite nas na Google news

Član automafije policiji otkrio detalje o ubistvu sarajevskih policajaca?

Član automafije policiji otkrio detalje o ubistvu sarajevskih policajaca?
Foto: Arhiva | Član automafije policiji otkrio detalje o ubistvu sarajevskih policajaca?
N.N.

SARAJEVO - Nedeljko Lizdek, jedan od osumnjičenih za krađu automobila na Trebeviću 2018. godine, navodno je pristao na saradnju s istražnim organima u predmetu ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Naime, kako piše sarajevski portal ""Klix.ba", iz neimenovanih izvora navodno bliskih istrazi, on je ustupio korisna saznanja koja bi tok istrage mogla da preusmjere prema Đorđu Cicoviću s kojim je Lizdek učestvovao u krađi auta golf 5 na Trebeviću.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je u februaru optužnicu Tužilaštva KS protiv Nebojše Marinkovića, Lizdeka, Cicovića i Miloša Pavlovića zbog krivičnog djela razbojništva.

Lizdek je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo sada sklopio nagodbu za razbojništvo na Trebeviću koje je počinio 23. oktobra 2018. godine.

"Pritisnut dokazima, Lizdek je popustio i zauzvrat pristao na manju zatvorsku kaznu, dok je Nebojša Marinković s ovim slučajem povezan posredno jer je njegov automobil korišten u izvršenju razbojništva", navodi izvor pomenutog portala.

Ključni dokaz je snimak nadzornih kamera u ulici Zmaja od Bosne od 23. oktobra 2018. kada je Lizdekova ekipa pokušala ukrasti audi stranih tablica koristeći crni seat leon, isti onaj koji je, navodno, kasnije korišten prilikom ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Sa druge strane, Lizdekova ekipa na čelu sa Srećkom Trifkovićem se od ranije dovodi u vezu i s ubistvom Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine. Takođe, Trifković se povezuje i s ubistvom sarajevskih policajaca te se trenutno nalazi u pritvoru.

U sarajevskom pritvoru se još uvijek nalazi i Miloš Obradov koji se povezuje s ubistvom sarajevskih policajaca i koji je zbog toga uhapšen još u novembru 2018.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije