Hronika

Čobana sumnjiče za ubistvo starca

Čobana sumnjiče za ubistvo starca
Foto: N.N. | Čobana sumnjiče za ubistvo starca

RIBNIK - Uroš Šuvira (38), čoban iz Broda, uhapšen je danas zbog sumnje da je ubio Zdravka Bosančića (87) iz Gornjeg Ratkova, kod Ribnika, kod kojeg je čuvao stoku, saznaju "Nezavisne".

Zločin se desio u sitnim satima između subote i nedjelje u Bosančićevoj kući, gdje su se oni navodno tokom noći posvađali zbog rakije.

"Navodno je starac pronađen s povredama, ali se još ne zna kako su nastale. Neki pričaju da je gurnut i da je udario glavom o neku podlogu i tako podlegao, a postoji i verzija da je pretučen, pa će policija utvrditi šta se desilo", rekao nam je danas mještanin Gornjeg Ratkova.

Na koji tačno način je starac nastradao, pokazaće policijska istraga, kada se prikupe sve informacije, dokazi i ispita osumnjičeni.

Tijelo Bosančića pronađeno je danas oko 3.30, a kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, jedna osoba je privedena.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je uviđaj na licu mjesta obavila Žana Bojić, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Uviđaju je prisustvovao i ljekar sudske medicine, navodi se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva.

Oni su naveli da je naloženo da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti pronalaska tijela.

"Naložena je obdukcija tijela, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS", naveli su iz Tužilaštva.

Ni iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, gdje su danas ispitivali osumnjičenog, nisu navodili detalje, a on je nakon ispitivanja trebalo da bude predat Tužilaštvu.

Kako su za "Nezavisne" ispričali mještani, Bosančić je bio dobar, miran i fin čovjek s kojim nikada nisu imali probleme.

Mještani kažu da je Bosančić bio čestit domaćin, da je radio kao podvornik u seoskoj školi i nikada ni sa kim nije imao problema.

Kako kažu, Šuvira je neko vrijeme čuvao ovce kod Bosančića, koji se bavio uzgojem ovaca i krava.

Takođe su nam rekli da je Bosančiću skoro grom ubio 89 ovaca, da je starac živio sam, ali ga je povremeno obilazio sin.

Nezvanično saznajemo da je Šuvira poznat policiji i pravosuđu i da je već osuđivan 2008. godine zbog ubistva Muharema Beširevica (75) u Sijekovcu, kod Broda.

Njega je Okružni sud u Doboju osudio na osam godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije