Hronika

Čolića terete da je drogu nabavljao, a medicinsku sestru da je dilovala

Čolića terete da je drogu nabavljao, a medicinsku sestru da je dilovala
Foto: Velibor Tripić | Čolića terete da je drogu nabavljao, a medicinsku sestru da je dilovovala

BANJALUKA - Savo Čolić (32) iz Banjaluke osumnjičen je da je nabavljao veće količine heroina, marihuane i kokaina, te ih skladištio, a zatim organizovao mrežu preprodavaca, koji su drogu rasturali u ovom gradu.

Rekli su to izvori "Nezavisnih", sumirajući akciju "Kavez", tokom koje je juče uhapšeno 14 osoba, s tim što ih 12 ima status osumnjičenih, od čega ih je petoro danas sprovedeno u banjalučko tužilaštvo, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Uz Čolića, pod jakim mjerama obezbjeđenja, u Tužilaštvo su sprovedeni i njegovi sugrađani Dragan Narančić (27), Lora Glušica (21) i Radovan Stanković (49), kao i Dobojlija Vinko Đurić (32).

Čolić je, podsjetimo, već bio u zatvoru, pošto je osuđen na 12 i po godina za pokušaj razbojništva u kojem je u aprilu 2009. godine ubijen Milorad Samardžija (48), stolar iz banjalučkog naselja Tunjice.

Lora Glušica je, kako saznajemo, po struci medicinska sestra, ali nije zaposlena, već je imala status volontera u jednoj zdravstvenoj ustanovi, a Narančić joj je momak.

Naši izvori ističu da se sumnja da su preprodavci droge bili Narančić i Glušica.

"Narančića se tereti da je drogu kupovao od Čolića, pa je onda prodovao lično i organizovao mrežu prepredavaca. Lora je Narančićeva djevojka, a osumnjičena je da je drogu nabavljala od svog momka, ili pak od Čolića, te je preprodavala", pojašnjavaju sagovornici "Nezavisnih".

Stanković je osumnjičen da je prodovao marihuanu na području Banjaluke, a da ju je nabavljao od Dobojlije Vinka Đurića.

"Đurića sumnjiče da je nabavljao i skladištio marihuanu i spid u Doboju i prodavao je, između ostalog, i Stankoviću", pojašnjavaju izvori "Nezavisnih".

U akciji "Kavez", dakle, uhapšeno je 14 lica, s tim što je Okružnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen izvještaj protiv njih 12. Petoro je danas trebalo da ispita tužilac.

"Od avgusta prošle do februara ove godine osumnjičeni su posredovali u prodaji i kupovini, te stavljali u promet heroin, marihuanu, spid i drugo korisnicima u Banjaluci", potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pištolji, meci, gomila evra i maraka, ali i narkotici, koji su pronađeni i u kutiji s električnim osiguračina, našli su se u plijenu policije, koja je na nogama u nedjelju bila od ranih jutarnjih sati, pa je neke od osumnjičenih zatekla na spavanju.

Pronađeno je, naime, najmanje 300 grama marihuane, 10 grama heroina te 24 mililitra tečnog metadona.

"Nađena su i četiri pištolja, oko 2.000 maraka i oko 2.400 evra, te više digitalnih vaga za precizno mjerenje, ali i veći broj drobilica za mrvljenje marihuane", pojašnjavaju izvori "Nezavisnih", dodajući da je pronađeno i više mobilnih telefona te SIM kartica, kao i rokovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije