Hronika

Čolićevom advokatu sporna dužina palice

Čolićevom advokatu sporna dužina palice
Foto: N.N. | Čolićevom advokatu sporna dužina palice

BANJALUKA - Gordanu Joviševiću, advokatu Marka Čolića, optuženog za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije, sporna je veličina palice koja je pronađena u blizini Kovačevićeve zgrade, a upitno je što se, kako kaže, na fotografiji vidi da je palica duža od vrećice u koju je spakovana.

Naime, Jovišević je Saši Ožegoviću, inspektoru koji je dan nakon premlaćivanja Kovačevića izuzeo palicu, postavio pitanje kako je moguće da se na fotografiji vidi da je palica duža od vrećice u koju je spakovana ukoliko je ista spakovana u adekvatnu vreću.

"Kada sam izuzimao palicu nisam je sklapao, nego sam je ubacio u adekvatnu papirnatu vreću, onako kako je pronađena. Tako rasklopljena palica je mogla stati u vreću", ustvrdio je Ožegović, koji je na jučerašnjem glavnom pretresu svjedočio kao svjedok odbrane. Naglasio je da je moguće da se palica sklopila prilikom transporta, te da je u kasnijem procesu prepakovana u drugu vreću. Dodao je da nošenjem adekvatne opreme prilikom izuzimanja dokaza mogućnost kontaminiranja se svodi na minimum, te da ukoliko se desi da ipak bude kontaminiran neki dokaz, u bazi postoji njegov DNK profil.

U svojstvu svjedoka odbrane ispitan je i optuženi Čolić, koji je kazao da od samog početka negira krivicu, te da on nije taj koji je napao Kovačevića.

"Moj DNK je na tu palicu možda dospio tako što sam je nekad pipnuo u 'Armi šopu', a onda ju je neko drugi kupio. Isto tako se desilo bezbroj puta da sam na ulazu u kafanu 'Balkan', gdje sam radio kao redar, oduzeo palicu od nekog ko je tu dolazio, možda je i tako moj DNK dospio tu. Ja ne nosim rukavice kada obezbjeđujem  lokal", tvrdio je Čolić, odgovarajući na pitanje kako se njegov DNK našao na palici koja je pronađena u blizini Kovačevićeve zgrade. Takođe je ustvrdio i da je do Naprijedovog stadiona dolazio kako bi provjerio da li je u blizini parkiran zeleni rover njegovog prijatelja, a ne, kako mu  je stavljeno na teret,  da traži palicu.

Aleksandra Bjelošević, svjedok optužbe, kazala je da je video-nadzor sa kojeg je izuzet snimak na kojem se navodno vidi Čolić njen privatni, koji je stavila prije otprilike pet godina jer joj je automobil ukraden ispod prozora.

"Samo sam kao svaki savjestan građanin dopustila policiji da pogleda snimak i potpisala potvrdu da dobrovoljno pristajem da se snimak pogleda", istakla je Bjeloševićeva. Ovim svjedočenjima je završeno izvođenje dokaza u ovom slučaju, a za 9. jul je najavljena završna riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije