Hronika

Čoliću produžen pritvor zbog napada na Kovačevića

Čoliću produžen pritvor zbog napada na Kovačevića
Foto: N.N. | Čoliću produžen pritvor zbog napada na Kovačevića

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas je produžilo pritvor Marku Čoliću, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara Televizije BN Vladimira Kovačevića.

Iz Okružnog suda u Banjaluci saopšteno je da je produžen pritvor licu M.Č. zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru", navode iz ovog suda.

U saopštenju se navodi i da se pritvor produžava zbog pritvorskog osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Pritvor za osumnjičenog određen je rješenjem sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci od 11. septembra, a produžen 4. oktobra, te rješenjem Vrhovnog suda Republike Srpske od 6. decembra.

Osim Čolića, optužen je Nedeljko Dukić koji se nalazi u bjekstvu, a za njim je raspisana potjernica.

Prema navodima optužnice, oni su pretukli Kovačevića 26. augusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo. Nanijeli su mu povrede glave metalnim šipkama zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije