Hronika

Crni vikend na drumovima širom BiH: Na putevima ugašeno šest života

Crni vikend na drumovima širom BiH: Na putevima ugašeno šest života
Foto: Vladimir Stojaković | Mjesto nesreće u Banjaluci

BANJALUKA, TREBINJE, KALESIJA - Tokom proteklog vikenda u saobraćajnim nesrećama na putevima u BiH poginulo je šest osoba, dok je jedna teže povrijeđena.

Crni niz započeo je u subotu u Laktašima  kada je na putu Razboj - Laktaši život izgubio šezdesetčetvorogodišnji vozač škode R.G. iz Laktaša. Nesreća se dogodilao oko 13 časova i u njoj je teže povrijeđena njegova supruga R.G.

"U nezgodi su učestvovali V.M. (55) iz Srpca sa teretnim vozilom mercedes i R.G. (64) iz Laktaša sa škodom, a sa njim je na mjestu suvozača bila R.G. (65). R.G. je od zadobijenih povreda preminuo, a R.G., koja je bila suvozač,  hospitalizovana je u UKC RS", rekla je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka. Uviđaj je obavila policija iz Laktaša. Obaviješten je i dežurni tužilac.

Druga žrtva na drumu je S.M. (72). Njega je, kako je potvrđeno u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, u Malom Čajnom, kod Visokog, u subotu oko 20 časova udario golf, koji je vozio H.E. (28) iz Visokog. Nastradali je bio pješak. Uviđaj na mjestu nesreće obavila je policija iz Visokog pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca. U toku je utvrđivanje okolnosti pod kojim je došlo do nesreće.

Samo sat kasnije dogodila se saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom u Gacku. Kako je saopšteno iz Policijske uprave (PU) Trebinje, u njoj je život izgubio kamiondžija S.M. (24) iz Bileće.  

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je S.M. izašao iz kamiona koji je vozio da bi popravio kvar, nakon čega je naišlo vozilo hercegnovskih tablica (Crna Gora) i udarilo ga. Njega je u besvjesnom stanju odvezla Hitna pomoć u gatački Dom zdravlja gdje je i preminuo.

U PU Trebinje kažu da je ovo peta nesreća sa smrtnim ishodom u ovoj godini na području koje oni pokrivaju.

Tragedija se dogodila i u Kalesiji. Naime, danas poslije podne kod mosta "Sead Džafić" u Kalesiji iz rijeke Spreče izvučen je golf 2 u kojem su se nalazila tijela mladića Halila Zahirovića i djevojke Asmire Smajić iz tog grada. Vozilo su iz rijeke izvukli vatrogasci uz pomoć ronilaca.

Zahirović je navodno od druga posudio golfa 2, a pretpostavlja se da je vozilo završilo u rijeci u subotu oko 22 časa jer od tada se Zahirović i Smajićeva više nisu javljali na mobilne telefone. Međutim, još se ne zna kako je vozilo završilo u rijeci.

Vozilo su danas oko podneva uočili ribolovci, koji su odmah obavijestili policiju, koji su zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocom uradili uviđaj.

Crni bilans okončan je u Banjaluci, u kojoj je život izgubila Smiljana Nikodinović (37) iz Kneževa.

Nju je u Ulici krajiških brigada popularnom zapadnom tranzitu, u Banjaluci, u nedjelju u jedan čas audijem A6 udario Aleksandar Dobrić (26) iz Gradiške.

"Uviđaj su obavili Milan Rosić, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, i pripadnici policije. Tužilac je naložio utvrđivanje svih činilaca nesreće, a naložena je i obdukcija nastradale", kazala je za "Nezavisne" Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Više detalja kako je došlo do nesreće biće saopšteno nakon istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije