Hronika

Ćulum posjetio porodicu nastradalog policajca

Ćulum posjetio porodicu nastradalog policajca
Foto: Srna | Ćulum posjetio porodicu nastradalog policajca
Srna

PRIJEDOR - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je posjetio porodicu nastradalog policajca Slađenka Tubina i istakao da za Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ne postoji teža situacija od ove kada nastrada policijski službenik na izvršenju redovnih poslova i zadataka.

"Ovo je veliki gubitak za porodicu, za MUP, pogotovo za Policijsku upravu (PU) Prijedor i Stanično odjeljenje Ljubija, u kojima je naš pokojni kolega radio", rekao je Ćulum novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je za posljednjih pet godina i četiri mjeseca bilo 245 napada na policijske službenike MUP-a Republike Srpske.

"Od toga, 188 policijskih službenika je lakše povrijeđeno, 12 teže i, nažalost, dva su nastradala u izvršavanju policijskih poslova i zadataka", naveo je Ćulum.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je nastradali Slađenko Tubin bio hrabar i odvažan policijski službenik i da Policijska uprava Prijedor trpi nenadoknadiv gubitak.

"Policijski posao je složen i, nažalost, dešavaju se situacije koje ne možemo izbjeći, a u narednom periodu pokušaćemo preduzeti mjere iz naše nadležnosti da što više umanjimo eventualne posljedice po policijske službenike", najavio je Vujanović.

Zajedno sa Ćulumom, porodicu nastradalog policajca posjetili su i direktor Uprave policije Dalibor Ivanić i rukovodstvo Policijske uprave Prijedor.

Slađenko Tubin podlegao je povredama od rana koje je zadobio kada je njega u nedjelju, 21. aprila, uveče u Gornjoj Ravskoj pucao Marko Šabić. Šabić je prethodno ubo nožem u grudi oca, a kada je policajac Tubin službenim vozilom došao da interveniše, Šabić je na njega otvorio vatru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije