Hronika

Čuvar osumnjičen da je plamenikom zapalio firmu

Čuvar osumnjičen da je plamenikom zapalio firmu
Foto: N.N. | Čuvar osumnjičen da je plamenikom zapalio firmu

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora 43-godišnjeg Omera Đikanovića s područja općine Srebrenik.

Osumnjičeni je od 17. septembra, dana izvršenja krivičnog djela, do 30. oktobra 2018. godine bio u bjekstvu, kada se predao službenicima MUP-a TK.

"Đikanović je osumnjičen da je, radeći kao čuvar u firmi 'Murex' Špionica, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi i ukrao oko 14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM.

Također, požarom je izazvao i štetu velikih razmjera na objektu, čija vrijednost se procjenjuje. Potom je ušao u službeni reno megan i pobjegao", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Pripadnici MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije