Hronika

Darko Elez daje iskaz o ubistvu sarajevskih policajaca u Tužilaštvu KS

Darko Elez daje iskaz o ubistvu sarajevskih policajaca u Tužilaštvu KS
Foto: Ilustracija | Darko Elez na ispitivanju u Tužilaštvu KS
Srna

SARAJEVO - U Tužilaštvu Kantona Sarajevo u toku je ispitivanje Darka Eleza, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Elez je u Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo stigao pod jakom policijskom pratnjom iz zatvora u Vojkovićima, a policijske snage su raspoređene po cijelom gradu.

Srnin izvor u Tužilaštvu Kantona Sarajevo nije mogao reći na koje okolnosti se vrši saslušanje.

Federalni mediji tvrde da Eleza ispituju na okolnosti svih saznanja u vezi sa ubistava sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Darko Elez je 3. marta izručen BiH iz Srbije i od tada se nalazi u pritvoru u zgradi zatvora u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu.

Sud BiH je Elezu, osumnjičenom za organizovani kriminal, 3. juna produžio pritvor za tri mjeseca.

Tužilac BiH Dubravko Čampara je na ročištu, koje je održano 1. juna, kao ključni argument za produženje pritvora naveo oduzimanje državljanstva Srbije Elezu, kao i mogućnost bjekstva, uticaj na svjedoke i izvršenje novog krivičnog djela.

Čampara je na ročištu pred Sudom BiH naglasio da će, ukoliko se nađe na slobodi, Elez napustiti BiH, da mu je "danas to veći interes nego ikad" i da su stvoreni uslovi da mu se u BiH sudi u predmetu "Lutka" za krivična djela za koja je zaprijećen dugotrajni zatvor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije