Hronika

Dejan B. iz BiH iznio odbranu: Vjerenik Aleksandre R. imao još jednu ženu

Dejan B. iz BiH iznio odbranu: Vjerenik Aleksandre R. imao još jednu ženu
Foto: Arhiva | Dejan B. iz BiH iznio odbranu: Vjerenik Aleksandre R. imao još jednu ženu

NIRNBERG – Slučaj nestale Aleksandre R. (39), koji više od godinu i po dana intrigira njemačku javnost danas je dobio zaokret u sudnici kada je optuženi Dejan B. (51) iz Bosne i Hercegovine rekao da je čovjek s kojim je Aleksandra R. bila trudna u trenutku nestanka, imao još jednu ženu koja je u isto vrijeme nosila njegovo dijete, a njih dvije nisu znale jedna za drugu!

Naime, danas je svjedočila sestra Bastiana R., partnera nestale Aleksandre R. i nakon što je pred sudijom rekla da su Aleksandru R. svi voljeli, te da im svima jako nedostaje, cijeli slučaj dobija zaokret kada je advokat Dejana B. pitao svjedokinju zašto su brat i ona skrivali informacije od policije.

Kako prenose njemački mediji, Bastian R. je istovremeno imao još jednu ženu, koja je baš kao i Aleksandra ostala u drugom stanju sa njim, ali njih dvije nisu znale jedna za drugu.

Druga žena je za Aleksandru R. saznala tek kada joj se policija pojavila na vratima kako bi je saslušala u vezi Alekdandrinog nestanka,

Ta žena je odmah prekinula svaki kontakt sa Bastinaom R., a mediji prenose da nije isključeno i da je Aleksandra saznala za nju i odlučila da napusti Bastiana.

Podsjetimo, za ubistvo Aleksandre R. terete se Dejan B. iz BiH i njegov poslovnih partner Ujgur T. (48), kojima se već mjesecima sudi.

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida Dejana i Aleksandre u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca.

Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije