Hronika

Denis Prcić ispitan u Tužilaštvu BiH

Denis Prcić ispitan u Tužilaštvu BiH
Foto: Arhiva | Denis Prcić ispitan u Tužilaštvu BiH
Fena

SARAJEVO - Postupajući tužilac Tužilaštva BiH ispitao je osumnjičene u predmetu u vezi s izdavanjem diploma Američkog univerziteta u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Prema dvije osobe biće upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora, a za jednu osumnjičenu osobu prijedlog za mjere zabrane. Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, gdje ih je u zakonskom roku ispitao postupajući tužilac. Navedene mjere biće predložene kako bi se osiguralo neometano provođenje istražnih radnji koje vrše u ovom predmetu" navodi se u saopćenju.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu, dodaje se.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona juče su uhapsili Denisa Prcića, osnivača i direktora Američkog univerziteta, nakon što su obavljeni pretresi njegove imovine i prostorija Univerziteta u Tuzli i Sarajevu.

Uhapšeni su i njegovi saradnici Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović, zaposlenici Američkog univerziteta.

U toku dana biće donesena odluka o daljnjim mjerama. 

Povezana vijest:

Uhapšen direktor Američkog univerziteta u BiH zbog afere sa diplomom Osmice

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije