Hronika

Dervenćanin u šumi napao sugrađane, pucao na traktor

Dervenćanin u šumi napao sugrađane, pucao na traktor
Foto: PU Doboj | Dervenćanin u šumi pucao na sugrađane

DERVENTA – Policiji u Derventi prijavljeno je da je Z.P. sa područja ove opštine u šumi fizički nasrnuo na sugrađane Ž.N. i R.M., te da je iz vatrenog oružja ispalio hitac u pravcu traktora marke "IMT", pri čemu je probušio gumu i oštetio felugu na istom.

"Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala Z.P., prilikom čega je pronađena i oduzeta automatska puška, ručno rađena kubura i 28 metaka", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Nezavisne nezvanično saznaju da su dvojica muškaraca sjekla šumu u mjestu Bijelo Brdo, kada se pojavio njihov sugrađanin u namjeri da im zaprijeti da to ne smiju da rade.

Nakon što im je metkom probušio gumu, nasrnuo je na njih i zaprijetio da istovare to što su posjekli, što su oni i uradili, a potom su otišli.

Kako su naveli iz policije, istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi Z.P., prilikom čega su pronađeni i oduzeti automatska puška, ručno rađena kubura i 28 metaka.

"Protiv lica inicijala Z.P. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", dodali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije