Hronika

Deset dilera privedeno u akciji "Vila"

Deset dilera privedeno u akciji "Vila"
Deset dilera privedeno u akciji "Vila"

DOBOJ - Deset osoba je uhapšeno, a devet lokacija je pretreseno u policijskoj akciji "Vila", koja je sprovedena na području Doboja, Teslića i Gračanice s ciljem presijecanja lanca šverca drogom.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su braća Mehmed i Faruk Mujkić, Zoran Grgić, Saša Gajić, Bojan Tutnjević, Mitar Božičković, Šemsudin Skopljak, Damir Dobrić, Benjamin Bećirović i Adnan Kamarić.

Uhapšeni Kamarić je iz Gračanice, dok su ostala devetorica, prema nezvaničnim informacijama, sa područja opštine Doboj.

Goran Đurković, načelnik Sektora Kriminalističke policije CJB Doboj, kazao je da je policijska akcija "Vila" započeta u martu i da su uhapšeni od tada nabavljali marihuanu i amfetamin na području Zenice, a heroin na području Gračanice, nakon čega su dogovarali i vršili prodaju droge ili posredovali u prodaji droge na području koje pokriva CJB Doboj.

"Inače, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu obuhvata 14 osoba, od kojih je deset uhapšeno, tri osobe se odranije nalaze u KPZ, dok je jedna osoba trenutno nedostupna. Od 14 prijavljenih osoba, 11 su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok su i ostala trojica poznata policiji po vršenju istih ili sličnih krivičnih djela", izjavio je Đurković.

Prema nezvaničnim informacijama, drogu koju su prodavali na području Doboja, Petrova i Teslića dobojski dileri nabavljali su preko Nermina Brkovića iz Zenice, Jasmina Jugića i Saliha Buljubašića iz Doboja, koji se trenutno nalaze u kazneno-popravnim ustanovama.

U toj akciji uhapšeno devet Dobojlija i jedna osoba iz Gračanice

Đurković je kazao da su danas pretreseni stanovi, kuće, automobili i pomoćni objekti na sedam lokacija u Doboju, te na po jednoj lokaciji u Gračanici i Tesliću, i da su tom prilikom pronađeni "predmeti i tragovi koji su traženi i koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku".

Đurković je rekao da je današnjim hapšenjima i pretresima policijska akcija "Vila" završena i da su tokom te akcije pronađeni droga, novac i drugi predmeti.

"Pronađeno je i oduzeto 1.468 grama marihuane, 710 grama amfetamina-spida, 12 grama heroina, 93 komada sjemenki indijske konoplje, pet digitalnih vaga koje su korištene za vaganje droga, predmeti koji se koriste za konzumiranje, pripremu i miješanje droga, te novac u iznosu od 2.980 KM i 100 evra", rekao je Đurković.

Tokom višemjesečne akcije pronađena su i četiri pištolja sa pet okvira za municiju, kao i veća količina mobilnih telefona i SIM kartica.

Jedan od uhapšenih, Mitar Božičković iz Doboja, hapšen je i ranije u policijskoj akciji "Gradina", koja je sprovedena u februaru 2009. godine.

Tada je uhapšeno 15 osoba iz Doboja i Dervente, a svi oni su pripadali mreži od dvije grupe koje su se od 2005. godine bavile prodajom droge.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice Božičković je u oktobru 2009. godine pred Okružnim sudom Doboj osuđen na dvije i po godine zatvora.

Hapšenje i u Brčkom

U Brčkom je u noći između ponedjeljka i utorka uhapšen A.F. (28) zbog trgovine drogom, potvrdio je portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

On je rekao da je pretresom kuće u kojoj živi osumnjičeni pronađeno 68 sjemenki marihuane i manja količina tog narkotika pripremljenog za prodaju.

Policija je u nastavku te akcije juče pretresla i jednu vikendicu u Islamovcu, naselju u južnom dijelu distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije