Hronika

Deset godina robije za ubistvo bivše supruge

Deset godina robije za ubistvo bivše supruge
Foto: Arhiva | Deset godina robije za ubistvo bivše supruge

BIJELJINA, ZVORNIK - Ranko Miljanović (53) iz Zvornika osuđen je na 10 godina robije jer je, kako se u presudi navodi, u zvorničkom naselju Branjevo, sa dva hica iz pištolja ubio svoju bivšu vanbračnu suprugu Stanu Duvnjak (63).

Miljanovića je za ubistvo krivim oglasio Okružni sud u Bijeljini, koji je optuženom produžio pritvor.

Prema presudi, Miljanović je 24. septembra prošle godine u ranim jutarnjim satima, između 4.30 i pet časova, došao do kuće Duvnjakove sa kojom je ranije bio u vanbračnoj zajednici, pa pošto mu je Stana otvorila vrata, ušao je u kuću i kratko su razgovarali.

"Potom je, u namjeri da je ubije, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio dva hica u pravcu Stane dok je ona sjedila na kauču u dnevnom boravku", navodi se u presudi.

Na taj način, dodaje se, nanio joj je prostrelne povrede grudnog koša i glave, koje su prouzrokovale razorenje mozga i obilno iskrvavljenje u grudnu duplju i smrt.

Optuženom se u izrečenu kaznu uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, od 24. septembra prošle godine pa nadalje. On je oslobođen naknade plaćanja troškova krivičnog postupka i paušala.

"Od optuženog se oduzima pištolj. Sud donosi rješenje kojim se Miljanoviću produžava pritvor", navedeno je iz Okružnog suda u Bijeljini.

Podsjetimo, prema ranijim informacijama koje su objavile "Nezavisne novine", motiv ovog zločina koji je potresao Zvornik je ljubomora, te je svađa između njih završila tragično.

Kako smo tada objavili, Miljanović je nakon zločina došao do jednog mještanina i priznao mu šta je uradio. Policiji je ubistvo prijavljeno oko šest časova, a tijelo žene pronađeno je u kući, a Miljanović je odmah uhapšen.

Mještani Branjeva s kojima smo razgovarali ispričali su da ne znaju mnogo o Duvnjakovoj, jer se, kako su rekli, tu nedavno doselila, a ni o Miljanoviću, jer se za kratko vrijeme u ovo mjesto doselilo mnogo ljudi.

"Bili su u vezi i, kako sam čula, bilo je tu svađa i nesuglasica. Nju sam viđala, starija žena s kojom nisam nešto mnogo komunicirala, ali je bila ljubazna", ispričala je ranije jedna mještanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije